2/10/2018 19:16

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί στους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», οι δεδουλευμένες εφημερίες του Ιουλίου, όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που πραγματοποίησε με αντιπροσωπεία των ειδικευόμενων γιατρών οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε επίσχεση εργασίας.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και την 1η ΥΠΕ, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το θέμα θα συζητηθεί για τη λήψη τελικής απόφασης στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθούν εντός του Οκτωβρίου οι οφειλόμενες εφημερίες με απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας την υποχρέωση της Πολιτείας να καταβάλλει έγκαιρα και απρόσκοπτα την αποζημίωση μιας επίπονης υπερωριακής εργασίας που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα της δημόσιας περίθαλψης.

Ο Α. Ξανθός δήλωσε επίσης στην αντιπροσωπεία των ειδικευόμενων γιατρών ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να «θωρακιστεί» ακόμα περισσότερο η διαδικασία της έγκαιρης αποζημίωσης του εφημεριακού έργου που πραγματοποιείται στο ΕΣΥ από το ιατρικό προσωπικό.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads