28/9/2018 21:00

Όσοι το έχουν υποστεί, γνωρίζουν πως ο κολικός νεφρού εμφανίζει βίαιο και έντονο πόνο, που επηρεάζει τη βουβωνική χώρα, την ουροδόχο κύστη και καταλήγει στο μηρό. Λόγω της δραστηριότητας του ουροποιητικού, ο πόνος που δημιουργείται εκτός από έντονος είναι και συνεχόμενος. Μπορεί ακόμη να παρουσιάσει ενόχληση στο κάτω μέρος της πλάτης ή αιμορραγία κατά την ούρηση. Μερικά ακόμη συμπτώματα είναι εφίδρωση, ρίγος, συχνοουρία, εμετός και ναυτία, ενώ το χρώμα του δέρματος μπορεί να αποκτήσει ωχρότητα.

Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί ο κολικός νεφρού

Νερό: Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον κολικό. Η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων την ημέρα, θα συνεισφέρουν θετικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Σωστή διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή με επαρκή ποσότητα φρούτων και λαχανικών, όπως μπανάνες, σόγια, κραμβοειδή λαχανικά και τροφές όπως όσπρια, ψάρια, πουλερικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη και κριθάρι, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πόνου. Η πλούσια περιεκτικότητα τους σε μαγνήσιο και ασβέστιο συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μήλα: Πολλά έχουν ειπωθεί για την ευεργετική επίδραση του μήλου στην υγεία και είναι όλα αλήθεια! Έτσι και στην περίπτωση μας, η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μήλων καθημερινά μπορεί να συμβάλλει θετικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Προληπτικά μέτρα και θεραπεία

Προτείνουμε να περιορίσετε την κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφίμων, αφού η πρωτεΐνη δίνει ώθηση στην οξύτητα και είναι επιβαρυντική για άτομα που έχουν κολικό νεφρού.

Αντιμετωπίστε τη θεραπεία με τις παρακάτω απαραίτητες επεμβάσεις:

  • Λιθοτριψία για να σπάσουν οι πέτρες στα νεφρά
  • Σε περιπτώσεις μεγάλου όγκου της πέτρας, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
  • Ουρηθροσκόπηση

Τα παυσίπονα, τα διουρητικά και τα αντιβιοτικά φάρμακα είναι επίσης κατάλληλα για τον κολικό. Η αποβολή πέτρας με φυσικό τρόπο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Γιαυτό σε κάθε περίπτωση πρέπει πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας, εκείνος γνωρίζει καλύτερα την πάθηση σας και θα σας συμβουλέψει σωστά.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads