16/9/2018 14:45

Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά τώρα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων όσον αφορά την υγεία δήλωσε πριν λίγο ότι θα γίνουν προσλήψεις οργανωμένα και με πρόγραμμα ενώ δεσμεύτηκε ότι σε δύο μήνες η ΝΔ θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το σχετικό πρόγραμμα της για την ΠΦΥ, την φαρμακευτική δαπάνη, τις χρόνιες παθήσεις αλλά και τις στρεβλώσεις που αφορούν το clawback και το rebate.

Κατά την χθεσινοβραδυνή του ομιλία, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και μάλιστα ξεκινώντας μέσα από το ίδιο Κοινοβούλιο.

Κατά τα λοιπά ο Πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με το Μάτι ανέφερε:

Επιμένω για μία κυβέρνηση που απέδειξε ανικανότητα και έναν αφόρητο κυνισμό. Ένα πρωθυπουργό που επί της ουσίας δεν ζήτησε συγγνώμη. Δεν μας είπε ποτέ αν γνώριζε ή όχι για ύπαρξη νεκρών όταν έκανε το τηλεοπτικό σόου. Γνώριζε ή δεν γνωριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι αναποτελεσματικόςΠρέπει να αλλάξουμε τον μηχανισμό αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Πολλά αυτονόητα πράγματα δεν έχουν γίνει πράξη. Φυσικές καταστροφές θα έχουμε στη χώρα. Δεν έχουμε κανένα άλλοθι να μην έχουμε προετοιμαστεί.  (…) Η ουσία του ζητήματος είναι αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι θα είχαν σωθεί άνθρωποι.

Για τους νέους : Το πρώτο που λέω στους νέους είναι να ψηφίσουν. Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που απέχουν. Αυτό που μπορώ να τους πω είναι πως Παιδεία και Δουλειές είναι οι προτεραιότητες μου.

Για το Σκοπιανό: Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί την εκχώρηση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας. Το ζήτημα ποτέ δεν ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος ή τα αγάλματα του κ. Γκρουέφσκι. Το πρόβλημα ήταν πάντα η γλώσσα και η εθνότητα. Αυτά ήταν ο μόνιμος στόχος των Σκοπιανών. Ο στόχος των Σκοπιανών ήταν να πετύχουν την κατοχύρωση της γλώσσας και της εθνότητας. Και το πέτυχαν. Η πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ θα είναι μακρά. Κατά τη διάρκειά της, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα.

 

Της Δήμητρας Γιώτη

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads