8/8/2018 11:11

Κατηγορείται για διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με ένα φάρμακο για την σκλήρυνση κατα πλάκας , «γλιτώνοντας» απώλειες 800.000 δολαρίων από την κατρακύλα της μετοχής.

Στη σύλληψη του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Κρις Κόλινς προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, με την κατηγορία της αθέμιτης χρηματιστηριακή εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών, σχετικά με αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας. 

Ο Κόλινς, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο διοικητικό συμβύλιο της εταιρείας Innate Immunotherapeutics, κατηγορείται για διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με ένα φάρμακο για την σκλήρυνση κατα πλάκας στον γιο του, Κάμερον, ο οποίος με τη σειρά του τις μοιράστηκε με τον μέλλοντα πεθερό του. 

Ενώ η αποτυχημένη δοκιμή του φαρμάκου καταβαράθρωσε τη μετοχή της εταιρείας, οι υποδείξεις του Κόλινς απέτρεψαν και από τους τρεις απώλειες της τάξης των 800.000 δολαρίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

Οι συνήγοροί του δήλωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για «να παραμείνει καθαρό το όνομά του». «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αθωωθεί και θα δικαιωθεί», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους. 

Η Επιτροπή Ηθικής ερευνά τις κατηγορίες εναντίον του Κόλινς από τον περσινό Αύγουστο, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποίησε ουσιώδεις απόρρητες πληροφορίες για τη μετοχέ της Innate Immunotherapeutics, παραβιάζοντας τους κανόνες και τον ομοσπονδιακό νόμο .


  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads