27/7/2018 11:50

Στο νοσοκομείο για 4η μέρα παραμένουν συνολικά 51 ενήλικες και τέσσερα παιδιά σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη πήραν εξιτήριο έξι από τους τραυματίες, ενώ τα τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων με την υγεία τους να θεωρείται σημαντικά βελτιωμένη. Το ίδιο δεν συμβαίνει με τους 11 ενήλικες ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με την κατάστασή τους να θεωρείται σοβαρή.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής μεγαλώνει. Χτες την τελευταία του πνοή άφησε ένας 73χρονος στης ΜΕΘ του ΚΑΤ, ενώ ένας άνδρας εισήχθη χτες στην Εντατική στο Θριάσιο. Άλλες δύο σοροί εντοπίσθηκαν στο οικόπεδο της φρίκης, στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους άλλα 25 άτομα. Στους 83 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Παράλληλα στο νεκροτομείο του Σχιστού, Ιατροδικαστές και μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, πραγματοποιούν τη συλλογή γενετικού υλικού από τις σορούς και την αντιστοίχισή τους με τα δείγματα DNA που δίνουν οι συγγενείς, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο δύσκολο στάδιο της αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads