8/7/2018 13:30
Παρόλο που το τυρί περιέχει κορεσμένα λιπαρά και έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Πρόσφατη μελέτη, αντικρούει την άποψη που επικρατούσε μέχρι τώρα, καθώς υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ γαλακτοκομικών προϊόντων και κινδύνου για καρδιαγγειακά και άλλα προβλήματα.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξηγούν πως ακόμη και η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας τυριού, περισσότερο ωφελεί παρά βλάπτει την υγεία.


Λόγω της περιεκτικότητας του σε προβιοτικά, πρωτεΐνες και ασβέστιο προστατεύει από παθήσεις και θωρακίζει τον οργανισμό.

Οι επιστήμονες από την Κίνα και την Ολλανδία, ανέλυσαν τα στοιχεία από 15 μελέτες που διήρκεσαν συνολικά 10 χρόνια και συμμετείχαν περισσότεροι από 200.000 εθελοντές.
Από τους συμμετέχοντες, κάποιοι έτρωγαν τυρί κάθε μέρα και άλλοι σπανιότερα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι η καθημερινή κατανάλωση τυριού, μέχρι 40 γραμμάρια, ελαχιστοποίησε τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, για καρδιακή προσβολή και στεφανιαία νόσο.
Για την ακρίβεια, όσοι έτρωγαν ημερησίως έως 40 γραμμάρια τυρί, είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια, 14% μειωμένη πιθανότητα για στεφανιαία νόσο και 10% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν τυρί σπάνια ή καθόλου.

Οι έρευνες συνεχίζονται, για να αποδειχθεί ποια είδη τυριών προσφέρουν περισσότερα οφέλη για την υγεία.
Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι το προβολόνε έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, η παρμεζάνα και το κότατζ είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και η φέτα με το κατσικίσιο γάλα είναι πιο υγιεινή από τυριά που φτιάχνονται από αγελαδινό γάλα.

Η κατανάλωση οποιουδήποτε τυριού που γίνεται με μέτρο, μειώνει και το ποσοστό λίπους στο σώμα.
Όμως, οι διατροφολόγοι συνιστούν στους υπέρβαρους να αποφεύγουν τη συχνή κατανάλωση, λόγω του αλατιού που συμβάλλει στην υπέρταση.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads