23/4/2018 19:47

Το αιθέριο έλαιο βατόμουρο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποτελεί από μόνο του μία πλήρη περιποίηση προσώπου. Θεωρείται ιδανικό για τη πρόληψη των ρυτίδων για τη μείωση «σημαδιών» στο πρόσωπο. Εκτός όμως από βιταμίνη C, το αιθέριο έλαιο βατόμουρο περιέχει ακόμη Βιταμίνες Α, Κ και Ε, beta-carotene, και μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και μαγγάνιο. Συνολικά το λάδι από βατόμουρο είναι ένα από τα πιο «πλήρη» αιθέρια έλαια με τα ευεργετικά συστατικά του να είναι εντυπωσιακά.

Λόγω του συνδυασμού των αντιοξειδοτκών συστατικών που περιέχει, παρουσιάζει μεγάλη διάρκεια «ζωής» και συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση των υπόλοιπων φυσικών συστατικών των καλλυντικών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν, σε σαπούνια, σε lip balms καθώς και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Συνήθως χρησιμοποιείται για την περιποίηση της ώριμης και «ταλαιπωρημένης» επιδερμίδας.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα ΤΕΛΕΙΟ μείγμα από φυτικό έλαιο αλόη βέρα για την πρόληψη ρυτίδων και γενικότερα την πλήρη περιποίηση του προσώπου.

Τρόπος χρήσης: Αναμιγνύουμε σε 100ml φυτικό έλαιο αλόη βέρα, 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο από βατόμουρο, κάνουμε μασάζ με μία μικρή ποσότητα του ελαίου στο πρόσωπο μας, 2 έως 3 φορές την ημέρα.

 Ασφαλής χρήση

Έχετε υπ’ όψιν σας ότι τα αιθέρια έλαια δεν πίνονται. Πρέπει πάντα να είναι αραιωμένα σε έλαιο βάσης. Όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποφεύγονται από εγκύους και παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ιατρική συμβουλή σε άτομα με υπέρταση και καρδιοπάθειες.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads