20/4/2018 15:07

H Δέσποινα Ηροδότου από το Allokoto cafe που βρίσκεται στην Χοιροκιτία (επαρχία Λάρνακας) δίνει στο toavriotisygeias.gr την συνταγή για να φτιάξουμε φλαούνες (παραδοσιακό πασχαλινό, κυπριακό έδεσμα).

Είναι γεγονός ότι οι φλαούνες είναι πασχαλινό έδεσμα, όμως στην Κύπρο συνηθίζουν να το φτιάχνουν την περίοδο του Πάσχα και να το αποθηκεύουν στην κατάψυξη για ολόκληρη τη χρονιά.

Υλικά-εκτέλεση:

Τυρί από κατσίκα, 2 κιλά μαχλέπι (αρωματικό μπαχαρικό), 1 κουταλάκι μαστίχα, 1 κουταλάκι μαγιά, 1 ποτήρι νερού αλεύρι, λίγο σαφράμ, 2 αυγά, φρέσκο δυόσμο, αυτά για την γέμιση.

Όλα τα παραπάνω τα ζυμώνουμε μαζί και προσθέτουμε νερό όσο βλέπουμε ότι χρειάζεται κατά την διάρκεια του ζυμώματος.

Θέλει περίπου 10-15 λεπτά ψήσιμο, το κρίνουμε και από μόνοι μας.

Κοπιάστε και καλή σας όρεξη!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads