18/4/2018 19:44

O Πιερής Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης της φάρμας Golden Donkeys στην περιοχή Σκαρίνου (επαρχία Λάρνακας) μας δίνει την συνταγή για να φτιάξουμε παραδοσιακά κυπριακά πουρέκια με χαλούμι.

Υλικά:
1 χαλούμι τριμμένο,300 gr αλεύρι, 1 αυγό, 80 γραμμάρια κόλλιανδρο φρέσκο μικροκομμένο, 40 γραμμάρια διόσμος φρέσκος μικροκομμένος. 5 γραμμάρια κανέλλα. Λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση συνταγής:

Καλούμε την ζύμη με αλεύρι, μιαν ώρα προηγουμένως. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ανοίγουμε την ζύμη σε πολύ λεπτά φύλλα και κάνουμε τα πουρεκάκια.
Ακολούθως τα ψήνουμε σε τιγάνι που το αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
Τα τρώμε σαν πρόγευμα η τα μελώνουμε και τα τρώμε σαν επιδόρπιο.

Καλή όρεξη!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads