10/4/2018 15:00

Ανανάς με κράνμπερι. Ψιλοκομμένες φετούλες ανανά βουτηγμένες σε ολόφρεσκο απόσταγμα κράνμπερι. Απίστευτη νοστιμιά χαρίζουν πολλή ενέργεια.

Συστατικά: Αποξηραμένος ανανάς, Ζάχαρη, Κράνμπερι, Φυσικό άρωμα, Διοξείδιο του θείου (Ε220), Ρυθμιστής οξύτητας: Κιτρικό οξύ (Ε330), Χρωστική Ε129.

Ο ρόλος των συντηρητικών στα φρούτα:

Διοξείδιο του θείου: Είναι από τα αρχαιότερα πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την συντήρηση κυρίως των κρασιών. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δραστικά πρόσθετα και έχει πολλαπλή χρήση. Βοηθάει στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των μυκήτων και των βακτηρίων, προστατεύει τα τρόφιμα από οξειδωτικές αλλοιώσεις. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

Κιτρικό οξύ: Το κιτρικό οξύ έχει πολλές λειτουργίες, εμπλουτίζει την δράση πολλών αντιοξειδωτικών, όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό από μόνο του. Χρησιμοποιείται κυρίως ως ρυθμιστής οξύτητας καθώς και ως αρωματικό συστατικό. Αυξάνει την σταθερότητα της δομής στις μαρμελάδες και μειώνει την αλλοίωση των φρούτων λόγω ενζυματικών δράσεων. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

Χρωστική: Είναι μία κόκκινη χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα για να τους δώσει κόκκινο χρώμα. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads