5/4/2018 19:20

Το αποξηραμένο μήλο περιέχει βιταμίνες Α και C, ενώ είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες κάλιο, φυτικές ίνες και ασβέστιο. Ακόμη, βοηθά και επιταχύνει την πέψη, ενώ μελέτες δείχνουν ότι συμβάλλει ακόμα και στην καύση του λίπους.

Συστατικά: Αποξηραμένο μήλο, Κανέλα (σε σκόνη), Ζάχαρη, Διοξείδιου του θείου (Ε220), Ρυθμιστής οξύτητας: Κιτρικό οξύ (Ε330).

Ο ρόλος των συντηρητικών στα φρούτα:

Διοξείδιο του θείου: Είναι από τα αρχαιότερα πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την συντήρηση κυρίως των κρασιών. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δραστικά πρόσθετα και έχει πολλαπλή χρήση. Βοηθάει στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των μυκήτων και των βακτηρίων, προστατεύει τα τρόφιμα από οξειδωτικές αλλοιώσεις. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

Κιτρικό οξύ: Το κιτρικό οξύ έχει πολλές λειτουργίες, εμπλουτίζει την δράση πολλών αντιοξειδωτικών, όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό από μόνο του. Χρησιμοποιείται κυρίως ως ρυθμιστής οξύτητας καθώς και ως αρωματικό συστατικό. Αυξάνει την σταθερότητα της δομής στις μαρμελάδες και μειώνει την αλλοίωση των φρούτων λόγω ενζυματικών δράσεων. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads