3/4/2018 18:05

Νέες σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση της Νοvartis δρομολογεί η εντολή της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη να διενεργηθεί έρευνα σε όλες τις καταθέσεις, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες καθώς και στα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κλπ. για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Στην έγγραφη παραγγελία της, η οποία εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η κ. Τουλουπάκη ζητεί να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των δέκα πολιτικών προσώπων για τα οποία η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, καθώς και των συζύγων και των ενήλικων τέκνων τους (συνολικά 38 άτομα).

Η εισαγγελική παραγγελία αφορά τους: Αντώνη ΣαμαράΠαναγιώτη ΠικραμμένοΕυάγγελο ΒενιζέλοΔημήτρη ΑβραμόπουλοΑνδρέα ΛοβέρδοΑνδρέα ΛυκουρέντζοΓιάννη ΣτουρνάραΆδωνι ΓεωργιάδηΜάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η Εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα -παράλληλα με τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής- και για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε προφανώς η παραγγελία προς τις τράπεζες.

Ήδη, η Εισαγγελία πριν από αρκετό καιρό είχε κινήσει την ίδια διαδικασία και για χιλιάδες μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.

Της Δήμητρας Γιώτη

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads