26/3/2018 20:32

Με το πέρασμα των χρόνων, έχει χαρακτηριστεί ώς η «χρυσή τροφή» των Ίνκας ενώ πολλοί την αναφέρουν ως τη «μητέρα όλων των σπόρων». Ποιά είναι αυτή; Οι νιφάδες Κινόα!

Ουσιαστικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως δημητριακό που χρησιμοποιείται κυρίως με τον ίδιο τρόπο όπως το σιτάρι και το ρύζι. Οι σπόροι κινόα περιέχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, ένα ισορροπημένο φάσμα αμινοξέων υψηλής περιεκτικότητας σε λυσίνη και μεθειονίνη ενώ είναι αρκετά πλούσια πηγή σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μπορεί να καταναλωθεί από χορτοφάγους σαν ένα υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης και από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Οι νιφάδες κινόα είναι το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσετε με ενέργεια και όρεξη την ημέρα σας! Προσθέστε τις στα μούσλι σας, σε χυμό σε γάλα ή σε γιαούρτι ή απλά μουλιάστε τις σε ζεστό νερό. Συμπληρώστε το πιάτο σας με ξηρούς καρπούς, μέλι ή ταχίνι, σταφίδες και κανέλλα.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads