12/3/2018 21:30

Τα κουμκουάτ έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, είναι πούσια σε βιταμίνη c και διαιτητικές ίνες (από το φλοιό του και τους σπόρους) Περιέχουν φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη. Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, με αντιυπερτασική δράση. Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα κύρια καροτενοειδή στο κουμκουάτ, είναι η βιολαξανθίνη, η κρυπτοξανθίνη και η κιτρορίνη.

Συστατικά: Αποξηραμένα κουμ κουάτ, Ζάχαρι, Αλάτι, Μαλτόζη, Θειώδη (S02).

Ο ρόλος των συντηρητικών στα φρούτα:

Μαλτόζη: Η μαλτόζη είναι ένας κρυσταλλικός δισακχαρίτης, που σχηματίζεται από την ατελή υδρόλυση του αμύλου. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

Θειώδη: Το διοξείδιο του θείου [sulfur dioxide (SO2)] είναι μια φυσική χημική ένωση την οποία τη χρησιμοποιεί η φύση για να προλάβει την ανάπτυξη των μικροβίων. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads