8/3/2018 23:16

Με τις ψήφους τις κυβερνητικής πλειοψηφίας απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που αφορά πράξεις και παραλείψεις των υπουργών Υγείας κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ.κ. Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθό και Π. Πολάκη.

Στην μυστική ψηφοφορία με κάλπη που έγινε στο τέλος στην συνεδρίασης έλαβαν:

Παναγιώτης Κουρουμπλής  86     υπέρ          151  κατά    1   παρών      29    άκυρα .  

Ανδρέας Ξανθός                   88        υπέρ      145      κατά       1      παρών  

Παύλος Πολάκης                86        υπέρ     149        κατά      1      παρών            

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων ενώ υπέρ ψήφισε η Χρυσή Αυγή. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού έριξαν στις κάλπες το δικό τους ψηφοδέλτιο το οποίο προσμετρήθηκε ως άκυρο, όπως ακριβώς και στην ψηφοφορία για την προανακριτική της Novartis

Αίσθηση προκάλεσε η  διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής για τους τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην προανακριτική της Novartis, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην  τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Επιτροπή». Ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους. «Δεν θέλετε να εξεταστούν οι μάρτυρες γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο…Δεν θα σας περάσει, η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος».

Της Δήμητρας Γιώτη

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads