7/3/2018 19:50

Το μαύρο τσάι διατηρεί επαρκή ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλης), ενώ έχει μελετηθεί και η θετική του επίδραση σε όσους πάσχουν από τη νόσο του Parkinson.

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο διαδεδομένα είδη τσαγιού στον κόσμο και έχει υποστεί τη μεγαλύτερη επεξεργασία από όλα τα υπόλοιπα, γι’ αυτό και διαθέτει επιβλητική, πλούσια γεύση, που μάλιστα διατηρείται για ολόκληρα χρόνια αποθηκευμένο στο ντουλάπι μας. Στη Δύση αποκαλείται «μαύρο» εξαιτίας του μαύρου χρώματος των φύλλων του μετά την επεξεργασία, ενώ στην Κίνα αποκαλείται «κόκκινο», εξαιτίας του χρώματος που χαρίζει στο ρόφημα.

Παρά την επεξεργασία που υπόκειται, το Μαύρο Τσάι διατηρεί επαρκή ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλης), ενώ έχει μελετηθεί και η θετική του επίδραση σε όσους πάσχουν από τη νόσο του Parkinson, καθώς και σε όσους θέλουν να την προλάβουν.

Συμπληρώστε, τέλος, και τις μελέτες που του αποδίδουν θετικές επιδράσεις ενάντια στον καρκίνο, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, την κακή στοματική υγιεινή και την παχυσαρκία. Σημειώστε, ωστόσο, πως ενώ όσο περισσότερο Μαύρο Τσάι πίνετε, τόσο αυξάνονται τα οφέλη του, περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό καφεΐνης από όλες τις ποικιλίες τσαγιού – αλλά ακόμη κι έτσι, έχει μόλις τη μισή ποσότητα σε σύγκριση με τον καφέ.

Συνιστώμενη ημερήσια δόση: Ρίχνουμε ένα κουταλάκι (του γλυκού) από το βότανο σε βρασμένο νερό, το αφήνουμε για 8’-10’ λεπτά, σουρώνουμε και σερβίρουμε. Πίνουμε 2-3 κούπες του τσαγιού ημερησίως.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 2 – 3 κούπες του τσαγιού ημερησίως.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads