7/3/2018 15:16

Τα κόκκαλα αποτελούν ένα σημαντικότατο μέρος του σώματός μας καθώς προστατεύουν κάποια όργανα, στηρίζουν και αποθηκεύουν ασβέστιο. Τα υγιή και δυνατά κόκκαλα μας βοηθούν να είμαστε δραστήριοι και να χαιρόμαστε την καθημερινότητά μας. Για αυτό το λόγο, φροντίστε τα κόκκαλά σας διατηρώντας κάποιες συνήθιες και συμβουλευόμενοι τον γιατρό σας.

Περιορίστε το κάπνισμα και το ποτό

Εάν καταναλώνετε περισσότερα από δύο ποτήρια αλκοόλ την ημέρα σε καθημερινή βάση αυξάνετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και δεν επιτρέπετε στα κόκκαλά σας να απορροφήσουν ασβέστιο. Παρομοίως, και το κάπνισμα εξασθενεί τα κόκκαλα. 

Συνδυάστε το ασβέστιο με τη βιταμίνη D

Φροντίστε να καταναλώνετε αρκετό ασβέστιο ενώ παράλληλα τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως γάλα και τυρί. 

Να ασκήστε τακτικά

Η καθημερινή άσκηση πιέζει το σώμα μας και έχει σαν αποτέλεσμα να ενδυναμώνει τα κόκκαλά μας. Η άσκηση βοηθά επίσης στην διατήρηση της οστικής μάζας. 

Να παραμείνετε δραστήριοι

Εάν δεν μπορείτε να αθλείστε κανονικά, επιλέξτε μια απλή καθημερινή άσκηση όπως το περπάτημα, Τριάντα λεπτά την ημέρα αρκούν για να διατηρείτε τα οστά σας υγιή. 

Παρτε συμπληρωματα διατροφης αφου ρωτησετε το γιατρο σας

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι μια καλή λύση σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το γάλα ή το τυρί. Πέρα από τη διατροφή υπάρχουν κι άλλες αιτίες που προκαλούν οστεοπενία. Αναζητήστε τις με τη βοήθεια ενός ειδικού και προχωρήστε στις απαραίτητες κινήσεις. 

Προσπαθήστε να καταναλώνετε λιγότερο αλάτι

Τα αλμυρά φαγητά προκαλούν υπερβολική κατακράτηση ασβεστίου στα νεφρά. Προσπαθήστε να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας και επιλέξτε αρωματικά και μπαχαρικά ως εναλλακτική λύση. 

Αποφύγετε τροφές που προκαλούν φλεγμονή

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα λαχανικά όπως οι ντομάτες, τα μανιτάρια, οι πιπεριές, οι λευκές πατάτες και οι μελιτζάνες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα οστά και οστεοπόρωση. Περιορίστε την κατανάλωση των εν λόγω τροφών και διατηρήστε την υγεία των οστών σας. 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads