27/2/2018 21:40

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη, μιλώντας στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου έκανε ειδική αναφορά στον Τομέα της Υγείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

“Άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου στη δημόσια υγεία”. “‘Αλλοι να παραιτούνται και άλλοι να λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη”, πρόσθεσε.

“Ας είναι όμως”, σχολίασε, “αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας”.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι περνάμε οριστικά τη μεθόριο “από την οικονομική και κοινωνική αιμορραγία στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην εύρωστη διαδικασία προόδου”.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ξανά “σε καθεστώς siemens, novarits, θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί πίσω”.

Ακόμη αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία σήμερα όπως δήλωσε ο ίδιος είναι πλεονασματικά. Επίσης αναφέρθηκε στην δημιουργεία νέων μονάδων Υγείας στην περιφέρεια, όπως αυτή της Σπάρτης.

Της Δήμητρας Γιώτη

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads