14/2/2018 19:32

Υπερασπιζόμαστε με πάθος το αγκάλιασμα. Ο Μαρκ και η σύζυγός του Πάτι έκαναν μια πανεθνική «έρευνα αγκαλιάς» και διαπίστωσαν ότι το 83% από μας μεγαλώσαμε με λιγότερο από ένα αγκάλιασμα την ημέρα.

Ακόμη κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, το 99% από μας θέλουμε περισσότερη αγκαλιά απ’ όση έχουμε. Το αγκάλιασμα είναι ο ιδανικός τρόπος να δώσουμε και να πάρουμε άμεση αγάπη από μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη.

Στο ινστιτούτο αυτοεκτίμησης που έχουν ιδρύσει στο Σινσινάτι του Οχάιο οι δόκτορες Μπιλ και Ντιν Μακ Γκρέιν διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι χρειάζονται αρκετά αγκαλιάσματα καθημερινά, απλώς και μόνο για να είναι ψυχολογικά «ισορροπημένοι».

Το ελάχιστο, λένε, είναι τέσσερα αγκαλιάσματα για απλή συντήρηση και το απαιτούμενο για ανάπτυξη δώδεκα ημερησίως!

Το πρόβλημα με το αγκάλιασμα είναι ότι, στη δική μας κουλτούρα, επαφή ανάμεσα σε ανθρώπους που γνωρίζονται ελάχιστα θεωρείται ταμπού, ιδιαίτερα μεταξύ ανδρών.

Ακόμη και όταν ένα αγκάλιασμα δεν έχει καμιά σχέση με εκδήλωση σεξουαλικότητας και πάλι θεωρείται πράξη «εκτός ορίων».

Παρά το ταμπού, εμείς στα σεμινάριά μας πάντα παρακινούμε τους ακροατές ν’ αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλο στη διάρκεια της κουβέντας μας.

Ο Μαρκ θυμάται ένα περιστατικό μια φορά που είχε μιλήσει στο Κάλγκαρι του Καναδά, σε ένα ακροατήριο πεντακοσίων ατόμων που το αποτελούσαν κυρίως άντρες. Τους είχε πει: «Αν δεν είστε κολλημένοι στο αντριλίκι σας, θα ήθελα να σας αγκαλιάσω όλους στο τέλος».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, είχε στηθεί στο διάδρομο και αγκάλιαζε τον ένα μετά τον άλλο πριν φύγει. Ένας τύπος, που πρέπει να ήταν πάνω από δυο μέτρα ψηλός, άνοιγε δρόμο να περάσει.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads