12/2/2018 20:36

Αποκάλυψη-βόμβα για τη Novartis έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε πως υπήρξε ένας πρώην Υπουργός, ο οποίος – γνωρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του – ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI.

Σε επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Στέλιος Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά.

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, το FBI αρνήθηκε να θέσει τον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το καθεστώς.

Στο δελτίο παρενέβη αμέσως ο κ. Σαλμάς. «Δέχτηκα τηλέφωνο από τον κ. Σαράκη, δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, το 2015 με συνάντησε και μου έδωσε στοιχεία ότι με πολεμούσε η Novartis και ήμουν ο πρώτος στόχος της εταιρίας», είπε ο κ. Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς διέψευσε ότι ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. Οπως είπε, «από το δικηγορικό γραφείο από την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ που εκπροσωπούσε τον πρώτο πληροφοριοδότη, ήρθαν τρεις δικηγόροι και με συνάντησαν και τους έδωσα κάποια πορίσματα, δεν υπήρχε καμιά σχέση με το FBI. Δεν δέχτηκα να καταθέσω στις ΗΠΑ και προτίμησα να ενημερώσω την πατρίδα μου». Μάλιστα ο κ. Σαλμάς απείλησε με μήνυση τον κ. Κούλογλου.

«Υπάρχει στη δικογραφία αυτό το στοιχείο. Επικαλούμαι το ανακριτικό υλικό. Εγώ ψέματα δεν λέω», είπε ο κ. Κούλογλου απαντώντας.

Της Δήμητρας Γιώτη

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads