10/2/2018 20:22

Η μελάσα εξάγεται κατά την παραδοσιακή διαδικασία της παραγωγής της ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο, διατηρώντας παράλληλα όλα τα ευεργετικά και θρεπτικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου. Είναι φυσική πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και καλίου. Συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό, γιαούρτι, μούσλι και γλυκαίνει ευχάριστα τον καφέ & το τσάι σας.

Συγκαταλέγεται στις 9 θρεπτικότερες τροφές στον κόσμο και η ένταξή της στην καθημερινή διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό με ισχυρά αντιοξειδωτικά και προσφέρει όλα τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται.

Η μελάσα αποτελεί τεράστια πηγή σίδηρου, ασβεστίου και χρωμίου, καθώς και πηγή μαγνησίου και καλίου αποτελώντας έτσι σημαντικό σύμμαχο στην υγεία μας, στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Η μελάσα από ζαχαροκάλαμο είναι παχύρρευστο σιρόπι με πλούσια εξωτική γεύση. Είναι θρεπτικό προϊόν, καθώς είναι πηγή σιδήρου, ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της διανοητικής λειτουργίας.

Προσλαμβάνεται καθημερινά είτε σκέτη (με το κουτάλι) είτε αραιωμένη με ζεστό νερό. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στο μαγείρεμα, σε σάλτσες τομάτας, σε πιάτα με κιμά ή όσπρια και φυσικά σε γλυκά και μαρμελάδες.

Είναι ωμή και δεν περιέχει θείο ή γλουτένη και συντηρητικά.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads