8/2/2018 12:51

Η αποξηραμένη αλόη προέρχεται από το εσωτερικό του φύλλου, το φιλέτο της αλόης. Είναι πλούσια σε ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, χρώμιο, ασβέστιο, σίδηρο και 20 από τα 22 απαραίτητα αμινοξέα.

Η αποξηραμένη αλόη έχει γλυκιά γεύση και είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ για όλη την οικογένεια. Μπορούμε να την καταναλώσουμε αυτούσια έως 10 κομμάτια την ημέρα.

Επίσης είναι κατάλληλη για προσθήκη σε διάφορα γλυκά και επιδόρπια, όπως: κρέμες, κρέπες, παγωτά, μπισκότα κλπ.

Συστατικά: Αποξηραμένα φύλλα αλόης, Ζάχαρη, Διοξείδιο του θείου (Ε220).

Ο ρόλος των συντηρητικών στα φρούτα:

Διοξείδιο του θείου: Είναι από τα αρχαιότερα πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την συντήρηση κυρίως των κρασιών. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δραστικά πρόσθετα και έχει πολλαπλή χρήση. Βοηθάει στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των μυκήτων και των βακτηρίων, προστατεύει τα τρόφιμα από οξειδωτικές αλλοιώσεις. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads