6/2/2018 14:53

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής καταθέτει αυτή την ώρα ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε το λόγο προκειμένου να κάνει μία εισαγωγική τοποθέτηση. Ο μάρτυρας κατέθεσε όλες τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμού από 1/6/2013 μέχρι και σήμερα, ενώ κατέθεσε και δήλωσή του με την οποία εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να προβεί σε οποιοδήποτε έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών, θυρίδων.

«Ο υπουργός Υγείας μπορεί να πάρει στο γραφείο του όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση πως οι 13 από τους 23 προσληφθέντες εργάστηκαν στο υπουργικό του γραφείου, σημειώνοντας αρχικά πως δεν ήξερε κανέναν τους πριν εργαστούν για εκείνον, κάτι που αναίρεσε ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα. Μάλιστα, έδωσε μία ξεκάθαρη εικόνα για το πώς αντιλαμβανόταν ως υπουργός τον κοινωνικό ρόλο που καλείται να επιτελέσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο υπουργός Υγείας μπορεί να πάρει στο γραφείο του όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε επί λέξει.

Υποστήριξε δε πως κανένας μάρτυρας της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν ισχυρίστηκε πως ο ίδιος πήρε ένα τηλέφωνο ή έστειλε μπιλιετάκια για να διοριστεί στο γραφείο του έστω ένας από τους 23, ενώ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για προσλήψεις αλλά για ανάθεση έργου.

Μετά από σχετική ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, ο μάρτυρας απάντησε πως δεν γνωρίζει πώς πληρώθηκαν οι 23 διορισμένοι επί θητείας του στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι άκουσε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής ότι πληρώθηκαν από χορηγία του 2008 και πως δεν έχει να εισφέρει κάτι παραπάνω. Σημείωσε, επίσης, πως δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει τα όσα υποστηρίζουν για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ και πως δεν ασχολήθηκε καθόλου για το αν υπήρχε χορηγικό υπόλοιπο.

Επ’ αυτού, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως όλοι οι απολογισμοί του Κέντρου ήταν ελλειμματικοί, ενώ κατήγγειλε την ύπαρξη πλαστογραφημένου εγγράφου που έφτασε στην Επιτροπή για το ζήτημα των 23 διορισμών από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητώντας παράλληλα την επέμβαση εισαγγελέα.

Ως προς τη μέθοδο by-pass, σύμφωνα με την οποία μπορούσαν να παρακαμφθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για να γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Με ρωτάτε αν έχουν γίνει ρουσφέτια στην Ελλάδα;», αρνούμενος παράλληλα ότι οι 23 διορισμοί έγιναν με τη μέθοδο by-pass.

Επιπλέον, αντέτεινε πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνονται πολλά περισσότερα ρουσφέτια. Μάλιστα, ενώ υποστήριζε πως δεν ήξερε κανέναν από τους 13 που έφτασαν στο γραφείο του, διευκρίνισε πως κάποιους τελικά τους γνώριζε από πριν.

Όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο με πρωταγωνιστή τον Θεόδωρο Παπαδημητρίου, είπε -επικαλούμενος σχετική πραγματογνωμοσύνη από αρμόδια υπηρεσία- πως πρόκειται για προϊόν συρραφής σε 19 σημεία και ως εκ τούτου είναι ένα πλαστογραφημένο ηχητικό που εμπεριέχει τη φωνή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η εν λόγω πραγματογνωμοσύνη αν και δεν έχει φτάσει στην Εξεταστική Επιτροπή, βρέθηκε στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη, με τον πρώην υπουργό να ισχυρίζεται πως έφτασε μέσω ανώνυμης επιστολής.

Η εξέταση του μάρτυρα διεκόπη πριν λίγο ενώ εξεταζόταν από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ και αναμένεται να συνεχιστεί σε λίγο.

Της Δήμητρας Γιώτη

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads