5/2/2018 17:42

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Η Τρίτη Ηλικία» στην Αγία Παρασκευή εκκενώθηκε και σφραγίστηκε σε επιχείρηση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

Στον χώρο διέμεναν 14 ηλικιωμένοι και ασθενείς και επικρατούσαν άθλιες συνθήκες, ενώ ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας τους ανθρώπους χωρίς θέρμανση και σίτιση. Στο παρελθόν είχαν επιβληθεί στη μονάδα κυρώσεις που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.

Όμως συνέχισε τη λειτουργία της με τις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες. Την περασμένη Παρασκευή, ο Εισαγγελέας άσκησε αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο. Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε και εγκατέλειψε τους νοσηλευόμενους, παίρνοντας μαζί του και το αρχείο εγγράφων.

Μάλιστα, λόγω της έλλειψης των εγγράφων, οι αρχές δεν μπορούσαν να ειδοποιήσουν τους συγγενείς να τους παραλάβουν. Η ταυτοποίηση έγινε μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας. Μεταφέρθηκαν σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Οι 14 ηλικιωμένοι εξετάστηκαν από γιατρό και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, μετά από πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του αντιπεριφερειάρη, Γιώργου Καραμέρου, που δημοσίευσε και φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο twitter.

Ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads