Η Novartis πρωτοστατεί με την σεκουκινουμάμπη, καθώς αποδεικνύεται ότι οι ασθενείς με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα δεν εμφάνισαν ακτινολογική εξέλιξη μετά από διάστημα 4 ετών.
  • Για πρώτη φορά για έναν βιολογικό παράγοντα, τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι σχεδόν το 80% των ασθενών με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ) που λαμβάνουν σεκουκινουμάμπη δεν εμφανίζουν ακτινολογική εξέλιξη στη σπονδυλική στήλη μετά από διάστημα 4 ετών1
  • Αυτά τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν επίσης ότι επιτυγχάνονται διατηρούμενες βελτιώσεις στα σημεία και τα συμπτώματα σε ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών, με ευνοϊκό και ομοιογενές προφίλ ασφαλείας1
  • Η σεκουκινουμάμπη, ο μοναδικός αναστολέας της IL-17A που είναι εγκεκριμένος για την ΑΣ, είναι ένας πλήρως ανθρώπινος βιολογικός παράγοντας με ιδιαίτερη στόχευση για χρήση ως θεραπεία πρώτης γραμμής σε αυτήν τη χρόνια φλεγμονώδη νόσο που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της κινητικότητας2

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017 Η Novartis ανακοίνωσε νέα μακροπρόθεσμα δεδομένα για τη χρήση της σεκουκινουμάμπης σε ασθενείς με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ)1. Αυτή η μελέτη είναι μοναδική, καθώς τα εν λόγω δεδομένα καταδεικνύουν, για πρώτη φορά σε σχέση με οποιονδήποτε βιολογικό παράγοντα, ότι ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών με ΑΣ που έλαβαν θεραπεία με σεκουκινουμάμπη δεν εμφάνισαν ακτινολογική εξέλιξη (mSASSS <2) στη σπονδυλική στήλη μετά από διάστημα 4 ετών1. Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν επίσης ότι επιτυγχάνονται διατηρούμενες βελτιώσεις στα σημεία και τα συμπτώματα σε ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών, ενώ η σεκουκινουμάμπη εμφανίζει ευνοϊκό και συνεπές προφίλ ασφαλείας1. Τα νέα δεδομένα παρουσιάστηκαν ως σημαντική ανακάλυψη στο ετήσιο συνέδριο για το 2017 του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας/Συνδέσμου Ρευματολόγων Επαγγελματιών Υγείας (ACR/ARHP), που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το κύριο εύρημα που προκύπτει από αυτά τα δεδομένα είναι ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με σεκουκινουμάμπη μπορεί να έχουν πλέον τη δυνατότητα να διατηρήσουν την κινητικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί αναπηρία και μπορεί να προσβάλει έναν άνθρωπο κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, όταν έχει ακόμη πολλά χρόνια να ζήσει», δήλωσε ο Vas Narasimhan, Global Head, Drug Development και Chief Medical Officer της Novartis. «Για πρώτη φορά για οποιονδήποτε βιολογικό παράγοντα, η σεκουκινουμάμπη δείχνει ότι σχεδόν 80% των ασθενών δεν εμφάνισαν ακτινολογική εξέλιξη για διάστημα έως και 4 ετών. Αυτά τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η σεκουκινουμάμπη μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν με λιγότερο πόνο και να διατηρήσουν την κινητικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Σχετικά με την σεκουκινουμάμπη και την IL-17A

Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος και ο μοναδικός πλήρως ανθρώπινος αναστολέας της IL-17A που είναι εγκεκριμένος για τη θεραπεία της ΑΣ, της ΨΑ και της ψωρίασης7. Η σεκουκινουμάμπη είναι μια στοχευμένη θεραπεία που αναστέλλει συγκεκριμένα την κυτταροκίνη IL-17A, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παθογένεση της ΑΣ, της ΨΑ και της ψωρίασης κατά πλάκας2,7–9. Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος αναστολέας IL-17A που έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της ενεργού ΑΣ και της ΨΑ σε περισσότερες από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τους ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη, ποσοστό σχεδόν 80% δεν εμφάνισαν ακτινολογική εξέλιξη σε διάστημα 208 εβδομάδων θεραπείας, όπως αποδεικνύεται από την αξιολόγηση των ακτινογραφιών μέσω της τροποποιημένης Βαθμολογίας Σπονδυλικής Στήλης Αγκυλοποιητικής Σπονδυλαρθρίτιδας του Stoke (mSΑSSS)1. Το σημαντικότερο είναι ότι η μη εξέλιξη της δομικής βλάβης της ΑΣ στη σπονδυλική στήλη συσχετίστηκε με τα διατηρούμενα αποτελέσματα στις μετρήσεις του πόνου που αναφέρεται από τον ασθενή, ενώ σε ποσοστό άνω του 75% των ασθενών η ανταπόκριση ASAS 20 διατηρήθηκε για διάστημα 4 ετών1.

Σχετικά με την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ)

Η ΑΣ ανήκει στην οικογένεια των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων που περιλαμβάνει και την ΨΑ. Γενικά, οδηγεί σε σοβαρή υποβάθμιση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και της σωματικής λειτουργίας, η οποία έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής. Συνήθως, προσβάλλει κυρίως άνδρες κατά τη διάρκεια της εφηβείας και κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους.14,15. Τα μέλη της οικογένειας των ασθενών με ΑΣ διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο15.

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγείας που καλύπτουν τις εξελισσόμενες ανάγκες των ασθενών και της κοινωνίας. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis προσφέρει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των εν λόγω αναγκών: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμιατρικά προϊόντα και χαμηλού κόστους γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads