Η οικογένεια Αγγελόπουλου σε μία συγκινητική, σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου  έκανε δωρεά στο αντικαρκινικό- Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών ”ο Άγιος Σάββας”, έναν νέο υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή που θα βελτιώσει τον τομέα των ακτινοθεραπειών ανακαινίζοντας παράλληλα και την Ακτινοθεραπευτική πτέρυγα.

Η δωρεά πραγματοποιείται στη μνήμη της Ιωάννας Στάχτου-Αγγελοπούλου (συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου) η οποία έφυγε από την ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με καρκίνο. Μάλιστα, το μήνυμα στην είσοδο αναφέρει “Χάρις σε σένα Ιωάννα”.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος, Χαράλαμπος Ζαμπάνης, ανέφερε:“Η πορεία του και η εργασία του στο νοσοκομείο είναι συνυφασμένη με τις δωρεές της συγκεκριμένης οικογένειας, Αυτό το μηχάνημα έχει ιδιαίτερη αξία. Ο Άγιος Σάββας είχε παλαιά μηχανήματα ενώ εμείς μπορούσαμε να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες σύγχρονες. Τώρα λέμε στους ασθενείς μας ότι δεν είστε παιδιά κατώτερου θεού. Το μηχάνημα μας έφερε 15 χρόνια μπροστά και μας επέτρεψε να βλέπουμε άλλα τόσα χρόνια μπροστά. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, που κατάφεραν μα κάνουν σε λίγους μήνες βήματα δεκαετιών, να κάνουμε τον άγιο Σάββα το μεγαλύτερο ακτινοθεραπευτικό κέντρο όλης της χώρας. Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε με τη δουλειά μας και το τελευταίο ευρώ της δωρεάς”.

Στο πρόσφατο παρελθόν (το 2012), η οικογένεια Αγγελόπουλου (με τον Κωνσταντίνο, πατέρα των Παναγιώτη και Γιώργου), είχε κάνει δωρεά ενός γραμμικού επιταχυντή για ακτινοθεραπείες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας και εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και εξοπλίσει το ιατρικό κέντρο με σύγχρονα μηχανήματα.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads