Το www.toavriotisygeias.gr με αφορμή την απειλή της εξάπλωσης της ιλαράς, ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να ζητήσει τη γνώμη του γι΄αυτό το φλέγον θέμα που αφορά ως επί το πλείστον γονείς.

Κύριε Ρόζενμπεργκ τι συστήνετε στον κόσμο με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς τις τελευταίες ημέρες; 

Εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός θωρακίζει τον οργανισμό και μας προστατεύει. Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, γιατί ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Φυσικά καλό είναι να κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Ακούγεται ότι στα φαρμακεία εμφανίζονται ελλείψεις σχετικά με το εμβόλιο. Εσείς τι πληροφόρηση έχετε για το θέμα;

Η φαρμακευτική αγορά μας διαβεβαιώνει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες εμβολιασμού χωρίς ελλείψεις και προβλήματα. Ενδεχομένως να απαιτηθεί λίγος χρόνος ώστε να εφοδιαστούν όλα τα φαρμακεία με τα αντίστοιχα εμβόλια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, που το φαρμακείο της γειτονιάς μας εμφανίσει έλλειψη, ο κόσμος να περιμένει ώστε να εφοδιαστεί ξανά το φαρμακείο και να προγραμματίσει τον εμβολιασμό.

Μπορείτε να κάνετε μία πρόβλεψη σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων για το επόμενο διάστημα;

Mία γενική παρατήρηση που αφορά στην έξαρση ιλαράς σε όλη την Ευρώπη είναι ότι ήρθε για να μείνει. Δεν είναι κάτι παροδικό. Επομένως όσο ο πληθυσμός εμβολιάζεται τόσο η κατάσταση θα είναι καλύτερα ελεγχόμενη και αποτελεσματικότερα αντιμετωπίσιμη. Ας τονίσουμε ακόμη ότι τώρα που θα χειμωνιάσει και ο κόσμος θα βρίσκεται περισσότερο σε κλειστούς χώρους η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σε επιφυλακή για οτιδήποτε προκύψει.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads