Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος–Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών-Εφήβων χαιρετίζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος επικεντρώνεται στο ζήτημα της ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας. Αν και εκ πρώτης δεν φαίνεται να αφορά άμεσα τον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό ούτε και με την έννοια της παιδικής εργασίας που δεν αποτελεί πρόβλημα στη χώρα μας, εντούτοις, έμμεσα αγγίζει τους ανηλίκους μέσω των γονιών τους που είτε βιώνουν δύσκολες συνθήκες εργασίας είτε απλά δεν έχουν εργασία λόγω της παρατεταμένης κρίσης που σοβεί στη χώρα μας.

Από την άλλη, θα λέγαμε ότι, μεταφορικά, η «δουλειά» των παιδιών και των εφήβων είναι το σχολείο και τα μαθήματά τους και είναι γνωστό ότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας στο χώρο της Εκπαίδευσης είναι μέσα στις προτεραιότητες της ειδικότητάς μας.

Ωστόσο, πέρα από τον θεματικό εστιασμό της εκάστοτε Παγκόσμιας Ημέρας, η κάθε χώρα έχει τις δικές της προτεραιότητες και σε εμάς θέματα όπως η θέση παιδιών και εφήβων στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κονωνικο-οικονομικές συνθήκες ή τα προβλήματα των παιδιών μεταναστών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Αυτά, μαζί με άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως π.χ., αυτό τωνυπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, απασχόλησαν το 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο πριν ένα δεκαήμερο, με μεγάλη συμμετοχή ειδικών και επαγγελματιών από όλους τους χώρους, αλλά και θεσμικών εκπροσώπων από Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας μας βρίσκει λοιπόν στον απόηχο του Συνεδρίου μας, με όλα τα μείζονα θέματα ακόμα «ζεστά» στο μυαλό όλων μας και σε μια διαρκή προσπάθεια διατήρησης ενός ποιοτικού επιπέδου φροντίδας των παιδιών και των εφήβων στη χώρα μας, σε πείσμα των καιρών.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads